Turystyka wiejska i dziedzictwo wsi w kontekście pandemii SARS-CoV-2
Spis treści
- Michał Roman, Antoni Roman: Realizacja usług prozdrowotnych w gospodarstwach agroturystycznych w czasie pandemii COVID-199
- Iwona Połucha: Agroturystyka jako antidotum w pandemicznej egzystencji23
- Anna Mazurek-Kusiak: Model zachowań konsumentów na rynku usług agroturystycznych w dobie pandemii COVID-1941
- Andrzej Piotr Wiatrak: Wybrane aspekty współpracy w turystyce wiejskiej51
- Gabriela Czapiewska: Dziedzictwo kulinarne elementem promocji turystycznej oraz czynnikiem rozwoju lokalnego i regionalnego63
- Agata Balińska, Piotr Gabryjończyk, Jan Zawadka: Kulinarna sfera wsi mazowieckiej w ocenie turystów77
- Estera Kozielska, Bernadetta Bienia: Roślinne produkty fermentacji mlekowej w tradycyjnej kuchni polskiej89
- Bernadetta Bienia, Estera Kozielska: Rośliny przyprawowe wykorzystywane w tradycyjnej kuchni Podkarpacia95
- Marta Pisarek: Dobór gatunków do ogrodu z roślinami o jadalnych kwiatach103