Poradnik ekologicznego chowu świń
Spis treści
- Eugeniusz R. Grela: Wstęp5
- Bartosz Pytlak: Działania MRIRW na rzecz ekologicznego chowu zwierząt6
- Henryk Smolarz: Działania Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa na rzecz rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich, ze szczególnym uwzględnieniem rolnictwa ekologicznego10
- Henryk Skórnicki, Dariusz Pomykała: Oddziaływania CDR w zakresie ekologicznego chowu zwierząt, w tym głównie świń35
- Wioletta Samolińska, Eugeniusz R. Grela: Zasady ekologicznego chowu zwierząt48
- Wojciech Łopuszyński: Dobrostan i profilaktyka weterynaryjna świń57
- Krzysztof Jończyk, Józef Tyburski: Zboża i produkty uboczne z ich przetwarzania79
- Anita Zaworska-Zakrzewska, Roman Krawczyk, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Robert Mikuła: Nasiona roślin bobowatych98
- Małgorzata Świątkiewicz, Łukasz Gala: Produkty uboczne z produkcji olejów roślinnych118
- Eugeniusz R. Grela, Agata Bielak: Pasze objętościowe i produkty uboczne z przetworzenia owoców i warzyw, w tym kiszonki134
- Eugeniusz R. Grela, Małgorzata Świątkiewicz, Anita Zaworska-Zakrzewska: Zalecenia żywieniowe dla świń utrzymywanych w chowie ekologicznym149