Ewaluacja funkcjonalności produkcji żywności o chronionych - nazwie pochodzenia i oznaczeniu geograficznym, w tym produktów regionalnych na przykładzie Hiszpanii i Polski
Spis treści
- Wstęp7
- Magdalena Szyndler-Nędza, Jacek Nowicki: Produkcja wysokiej jakości produktów wieprzowych w Hiszpanii9
- Paweł Paraponiak: Ocena jakości polskiej jagnięciny pochodzącej od owiec utrzymywanych w systemie ekologicznym31
- Żaneta Szymańska, Roman Niżnikowski, Anna Morales-Villavicencio: Efektywne wykorzystanie rodzimych ras kóz z regionów o trudnych warunkach środowiskowych, na przykładzie wybranych ras z regionu Andaluzji49
- Kamila Musiał: Produkty regionalne i tradycyjne pochodzenia owczego jako element służący podtrzymaniu lokalnej kultury w krajobrazie Karpat Polski67
- Grzegorz Skrzyński, Agata Karpowicz, Piotr Wójcik: Produkty regionalne w Polsce i Hiszpanii pochodzące od bydła87
- Paweł Paraponiak: Produkcyjne uwarunkowania dla żywności wysokiej jakości na przykładzie doskonalenia polskiej owcy górskiej111